Ontwikkeling van visie

ontwikkeling visie

Visieontwikkeling

Een van de manieren waarop de vereniging invulling geeft aan haar missie is dat wij mensen willen helpen met het omzetten van hun visie in realiteit gebaseerd op Bijbelse principes.

We onderscheiden 4 soorten visies:

  1. Een persoonlijke visie. Een persoonlijke visie is het bewustzijn van wat echt belangrijk voor je is, vertaald in een concreet beeld van wat je wilt bereiken. Een persoonlijke visie komt van binnenuit, je kunt je er met hart en ziel voor inzetten. Het geeft voldoening.
  2. Een afdelingsvisie is een concreet beeld van de toekomst voor  een afdeling. Waarheen moet de afdeling zich ontwikkelen om de organisatievisie te kunnen realiseren?
  3. Een organisatievisie geeft een kort en helder antwoord op de vraag: hoe zien wij ons bedrijf in de wereld van morgen?
  4. Een nationale visie. Hoe zien wij ons land in de wereld van morgen?

Vogelvlucht

KBC in vogelvlucht: een korte terugblik en vooruitblik. A must read!
Klik op:  KBC in een notedop


Nieuwe evenementen

Bekijk nieuwe evenementen.
Klik hier.

Echte visie

Wat is een echte visie?

Een echte visie is het waard om voor te sterven. Een echte visie is een kijk op de toekomst dat nobeler is dan zelfbehoud.
Een echte visie is niet zelfzuchtig. Een echte visie is geen zelf promotie maar promoot anderen.
Een echte visie vernietigt niet maar bouwt op. Een echte visie is altijd ter verbetering en een voordeel voor anderen. (Quotes: Sr. Pastor Myles Munroe)

God heeft een plan met jou
De bijbel leert ons dat God al voor onze geboorte een plan heeft met ons leven. Zolang wij dat plan niet uitvoeren zullen we rusteloos zijn en geen voldoening vinden in het geen wij doen. Ongeacht hoeveel aardse rijkdom en roem wij ook hebben. “Many are the plans in a man’s heart, but it is the LORD’s purpose that prevails.” Spreuken 19:21.

Ontdekken van jouw plan
Jezus zegt in Mattheus 6:33  “Zoek eerst het Koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen alle anderen dingen je erbij gegeven worden”.
Ware visie komt van God en zal o.a. geproclameerd moeten worden. Het delen met anderen wat jouw visie is maakt onderdeel uit van het ontwikkelen van je visie.
Ware visie wordt getest. Je woorden zal je moeten waar maken. Strijd hoort daar bij. Je hoeft echter niet alleen te strijden binnen de vereniging. Omdat er voldoende veiligheid is, kunnen we elkaar opbouwen!

 

KBC goede doelen projecten

Deze projecten worden door KBC ondersteund omdat we geloven in jongeren. Doet u ook mee? Klik hier.

Copyright © 2013 Kingdom Business Community
Website doorMediaHouzz